Cristina Branco

Cristina Branco

Pvm: 23. maaliskuuta 2017

Paikka: Savoy-teatteri

Osta lippuja

Mestarillinen fado-laulaja Cristina Branco Suomeen maaliskuussa!

Portugalin tunnetuimpiin fado-laulajiin lukeutuva Cristina Branco saapuu konsertoimaan maahamme maaliskuussa. Tämä aiemmilla Suomen-vierailuillaan täysille katsomoille esiintynyt laulajatar konsertoi Savoy-teatterissa, Helsingissä 23. maaliskuuta. 

Cristina Branco on uuden polven portugalilainen fado-tähti. Hänen äänensä on hienostunut ja täynnä monipuolisia sävyjä. Hän on julkaissut jo toistakymmentä albumia ja pitänyt satoja konsertteja ympäri maailman. Hän on vahva laulaja, joka ylläpitää kansanlaulujen perinnettä ainutkertaisella tavallaan. Hänen lauluissaan yhdistyvät fado sekä ajattomat sanoitukset, upeat sovitukset ja taiturimaiset muusikot.

Cristina Brancon uusin albumi, Menina, ilmestyy syyskuun aikana. Menina, joka tarkoittaa portugaliksi pikkutyttöä, sisältää erityisesti Brancolle sävellettyjä uusia lauluja. Laulujen takaa löytyy joukko portugalilaisia huipputekijöitä, kuten Pedro da Silva Martins ja Luís Martins, Mário Laginha, Kalaf ja  António Lobo Antunes.

Branco (s. 1972) sai ensituntuman fadoihin hänen isoisänsä laulaessa niitä omaksi ilokseen. Branco itse piti nuorena enemmän Billie Holidaystä ja Ella Fitzgeraldista ja haaveilikin jazz-laulajan urasta. Vuosien myötä hän kuitenkin kiinnostui fadosta yhä enemmän ja alkoi myös esittää niitä julkisesti.

Branco otti omakustanteisesta ensilevystään 1996 tuhannen kappaleen painokset, joka myytiin pian loppuun. Kolmen vuoden kuluttua 1999 hän sai jo Le Monde de la Musique –lehden Parhaan maailmanmusiikin albumin palkinnon. Tähti oli syttynyt, ja ensi maaliskuussa hänet nähdään jälleen Suomessa.

 

Cristina Branco Savoy-teatterissa Helsingissä torstaina 23. maaliskuuta kello 19.00 (ovet klo 18.00).
Liput maksavat 49,50 euroa, ja niiden myynti alkaa Menolipussa ja Ticketmasterissa perjantaina 2. syyskuuta.

Lipunmyynti:
• www.menolippu.fi -verkkokauppa
• Ticketmaster Finland palvelupisteet, verkkokauppa ja puhelinmyynti 0600 10 800 (1,98e/min + pvm)

Cristina Branco: www.cristinabranco.com

 

Konsertin tuottaa: Eastway Live

KATSO JA KUUNTELE


KUUNTELE SPOTIFYSTA