Funk-legenda George Clinton Parliament Funkadelic Helsinkiin toukokuussa!

Funk-legenda George Clinton Parliament Funkadelic Helsinkiin toukokuussa!

Pvm: 7. toukokuuta 2017

Paikka: The Circus, Helsinki

Osta lippuja

Funk-legenda George Clinton Parliament Funkadelic Helsinkiin toukokuussa!

Funkin eittämättömiin legendoihin lukeutuva laulaja-lauluntekijä George Clinton saapuu konsertoimaan Helsinkiin toukokuussa. Tämä värikkäistä esiintymisistään tunnettu Rock and Roll Hall of Fameen nimitetty muusikko nähdään The Circus -klubilla sunnuntaina 7. toukokuuta.

Vuonna 1941 Yhdysvalloissa syntynyt George Clinton oli yksi 1970-luvun merkittävimmistä rhythm and blues -musiikin uudistajista. Soul kehittyi funkiksi saatuaan vaikutteita 1960-luvun lopun rock-huipuilta, kuten Jimi Hendrix, Frank Zappa ja Sly Stone. Clintonin Parliament- ja Funkadelic-yhtyeet hallitsivat 1970-luvun mustaa musiikkia tehden yli 40 R&B-hittisingleä ja saavuttaen kolme listaykköstä ja kolme platina-albumia.

1990-luvun alussa George Clinton nousi uuteen arvoonsa funkista vaikutteita saaneen räp-musiikin ja funk-rockin myötä. Clintonin musiikki heräsi jälleen eloon, kun monet tuon ajan artistit, kuten MC Hammer, LL Cool J ja Snoop Dogg käyttivät sitä vaikuttimina omille levytyksilleen. Clinton pääsi myös esiintymään musiikillaan moniin elokuviin, kuten The Night Before, House Party, PCU ja Good Burger. Hän myös sävelsi tunnusmusiikin mm. The Tracey Ulman Show -TV-sarjaan.

George Clinton on palkittu Grammyllä, gospelmusiikin Dove-patsaalla ja MTV:n Music Video Awards -pystillä. Hän on yhä uuttera esiintyjä ja nähtiin mm. vuonna 2015 yhdessä Mark Ronsonin, Mary J. Bligen ja Grandmaster Flashin kanssa Glastonbury Festivalin päälavalla. Lisäksi hän on muun muassa mukana hiljattain julkaistulla Kendrick Lamarin To Pimp a Butterfly -albumilla.

George Clinton nähtiin Pori Jazzissa kesällä 2014, ja nyt hänet päästään viimein usean vuoden tauon jälkeen näkemään myös omalla klubikeikallaan maassamme.

George Clinton Parliament Funkadelic The Circuksessa Helsingissä sunnuntaina 7. toukokuuta. Ovet klo 19, Atomirotta n. klo 20 ja George Clinton n. klo 21.15 alkaen.

Liput

Liput Menolipusta ja Ticketmasterista alkaen 49,50 euroa (sis. toimituskulut).

Lipunmyynti

  • www.menolippu.fi -verkkokauppa
  • Ticketmaster Finland palvelupisteet, verkkokauppa ja puhelinmyynti 0600 10 800 (1,98e/min + pvm)

George Clinton: http://georgeclinton.com

Konsertin tuottaa Eastway Live

Funk-legenda George Clinton Parliament Funkadelic Helsinkiin toukokuussa! — Facebook-tapahtuma

Funk-legenda George Clinton Parliament Funkadelic Helsinkiin toukokuussa!

KATSO JA KUUNTELE


KUUNTELE SPOTIFYSTA