Cristina Branco

Cristina Branco

Pvm: 21.5.2019 klo 19

Paikka: Savoy-teatteri

Osta lippuja

Mestarillinen fado-laulaja Cristina Branco Helsinkiin toukokuussa!

Portugalin tunnetuimpiin fado-laulajiin lukeutuva Cristina Branco saapuu konsertoimaan maahamme toukokuussa. Tämä aiemmilla Suomen-vierailuillaan täysille katsomoille esiintynyt laulajatar nähdään Savoy-teatterissa tiistaina 21. toukokuuta.

Cristina Branco on uuden polven portugalilainen fado-tähti, ja hänen äänensä on hienostunut ja täynnä monipuolisia sävyjä. Hän on julkaissut jo toistakymmentä albumia ja pitänyt satoja konsertteja ympäri maailman. Branco on vahva laulaja, joka ylläpitää kansanlaulujen perinnettä ainutkertaisella tavallaan. Hänen lauluissaan yhdistyvät fado sekä ajattomat sanoitukset, upeat sovitukset ja taiturimaiset muusikot.

Cristina Brancon uusin albumi, Branco, ilmestyi keväällä, ja se sisältää erityisesti Brancolle sävellettyjä uusia lauluja. Laulujen takaa löytyy joukko portugalilaisia huipputekijöitä, kuten Pedro da Silva Martins ja Luís Martins, Mário Laginha, Kalaf ja António Lobo Antunes.

Branco (s. 1972) sai ensituntuman fadoihin hänen isoisänsä laulaessa niitä omaksi ilokseen. Branco itse piti nuorena enemmän Billie Holidaystä ja Ella Fitzgeraldista ja haaveilikin jazz-laulajan urasta. Vuosien myötä hän kuitenkin kiinnostui fadosta yhä enemmän ja alkoi myös esittää niitä julkisesti.

Branco otti omakustanteisesta ensilevystään 1996 tuhannen kappaleen painokset, joka myytiin pian loppuun. Kolmen vuoden kuluttua 1999 hän sai jo Le Monde de la Musique –lehden Parhaan maailmanmusiikin albumin palkinnon. Tähti oli syttynyt, ja ensi toukokuussa tämä suomalaistenkin suursuosikki nähdään jälleen Suomessa.

Cristina Branco Ti 21.5. Savoy-teatteri, Helsinki klo 19.00 (ovet klo 18.00)

 

KATSO JA KUUNTELE


KUUNTELE SPOTIFYSTA

Tags: ,